Neckline verwijderd!

Neckline verwijderd!

Vanmorgen geen infuus meer. Dat is een verademing. Om 10:00 uur kwam verpleegkundige Anne de kamer op om de Neckline te verwijderen. De verwijdering was helemaal pijnloos. Toen hij eruit was werd duidelijk hoe ver deze in Sylvia’s vena jugularis heeft gezeten. Zeker wel zo’n 20 centimeter. (Zie onderste foto) Tot in de bovenste holle ader, bijna in het hart. Dr. Fedorenko kwam langs om de bloeddruk te meten en de nek te controleren. (132/73) Beide waren goed. Hij gaf aan dat we morgen middag na de lunch een gesprek met hem zouden hebben over zijn bevindingen en de verdere prognose voor de toekomst van Sylvia. Ik sprak vanmorgen een Nederlandse vrouw die vandaag haar stamceltransplantatie dag had. Ze zag er erg tegenop maar ik kon haar redelijk gerust stellen door te vertellen hoe het bij Sylvia gegaan was.

Het bloed: Dr. Fedorenko had goed nieuws. De bloedplaatjes zijn boven de minimaal vereiste waarde uitgekomen en de rode bloedlichaampjes blijven stabiel rond de 84. De witte bloedlichaampjes, belangrijk om veilig naar huis te kunnen reizen, zijn maar liefst gestegen tot 9,8! Dus geen belemmeringen voor het ontslag van donderdag. Alleen morgen nog het gesprek met Dr. Fedorenko over zijn toekomstverwachting voor Sylvia. Da’s nog wel even spannend want aan zijn mening tellen we zwaar omdat hij bij de beste Hematologen van de wereld behoort. Duimen maar en een kaarsje aan.

De grote stijging van de laatste 24 uur
Top Hematoloog, en ………. gewoon “mens” !
De zojuist verwijderde Neckline

Share:

3 Comments

 1. Angelin & Gerd

  Says november 19, 2019 at 18:44

  Hartstikke mooie berichten. We hopen dat jullie morgen een superpositie gesprek met de arts hebben en voor donderdag…. een goede reis naar HUIS!

 2. Karin

  Says november 19, 2019 at 20:25

  Wat een positieve ontwikkelingen. Heel bemoedigend allemaal. Wat hebben jullie het getroffen met zo’n geweldige hematoloog. Hopelijk morgen ook goed bericht. We denken aan jullie.

 3. Anouck

  Says november 20, 2019 at 08:22

  Wat een fantastische berichten lees ik weer! Van harte gefeliciteerd met het tot nu toe behaalde resultaat. Veel sterkte vandaag met het spannende gesprek en op naar het ontslag van morgen en de eerste stap naar de terugreis naar huis.

  We hopen je snel weer te zien.

  Liefs, Mark en Anouck

Leave your comments