Eindevaluatie met Dr. Fedorenko

Eindevaluatie met Dr. Fedorenko

Om 13:00 uur was het zover. Ietwat nerveus gingen Sylvia en ik het kantoor van Dr. Fedorenko in. “Don’t worry, it’s oké”, wat weet die man iemand meteen op zijn gemak te stellen. Ann, mede patiënt die voor de Noorse televisie een programma maakt over haar eigen MS behandeling in Moskou, staat paraat om de camera aan te zetten en ons gesprek op te nemen. Dr. Fedorenko neemt de overdracht voor onze huisarts en de behandelend specialist (Hematoloog in Nederland) helemaal met ons door. Alle medicijnen welke Sylvia gedurende het gehele behandeltraject heeft gehad, de uitslagen van alle vooronderzoeken, de MRI afbeeldingen (MRI Tesla 3.0) en de uitslagen van de echo’s zijn toegelicht en kregen we in drievoud aangeboden. (1 exemplaar voor onze huisarts, 1 exemplaar voor onze Hematoloog en 1 exemplaar voor onszelf). De stempels van het Academisch ziekenhuis van Moskou, zijnde het Staatsziekenhuis van Rusland, welke bovenaan de overdracht staan tonen juridisch aan dat het hier geen behandeling in een soort privékliniek betreft maar in het Academisch ziekenhuis. Vervolgens deelde hij ons mee dat de behandeling 100% geslaagd is: “Sylvia, you are Free of MS, there is no MS remaining in your body”, vertelde hij ons vol overtuiging. Dan pas besef je helemaal goed wat deze man, in al zijn bescheidenheid, hier presteert. Mijn MS is stopgezet! Er is zal geen verdere achteruitgang meer zijn. De eerste paar maanden zul je merken dat het up en down gaat, dat noemen we de ‘rollercoaster’. Dat hoort bij het langzame herstel van deze behandeling. Rustig revalideren met behulp van fysiotherapie om de spieren welke je soms al jaren niet gebruikt hebt weer langzaam op kracht te krijgen is daarbij de remedie”, aldus Dr. Fedorenko. Toen Rob hem vervolgens bedankte voor zijn bereidheid om Sylvia te behandelen zei hij, “I have to thank you my friends”, stond op en gaf ons beide een hug. Ook hij was zichtbaar blij met het bereikte resultaat.

Het was al met al een intensief traject. 33 dagen in het Academisch ziekenhuis van Moskou, de injecties om mijn beenderen te stimuleren om heel veel stamcellen aan te gaan maken, de dialyse om 150 miljoen! stamcellen te oogsten, de zware chemokuur om de MS dragende bloedcellen te vernietigen en de daarop volgende 10 dagen in isolatie. Toch is het de moeite waard geweest om in ieder geval de MS al stop te kunnen zetten. Het komende jaar zal blijken of er nog verloren gegane functies terug kunnen komen.

Iedereen die een steentje heeft bijgedragen, financieel en/of emotioneel, danken wij hierbij nogmaals uit de grond van ons hart.

Sylvia & Rob

Share:

14 Comments

 1. Carla en Richard

  Says november 20, 2019 at 19:15

  Wij kunnen niet beschrijven hoe blij we voor jullie zijn❣Een hele goede terugreis en warm weerzien met jullie dierbaren en lieve 🐾🐾🐾

 2. Rianne

  Says november 20, 2019 at 19:27

  💕 toppers, ook dr. F!

 3. Marieke Metternich

  Says november 20, 2019 at 19:37

  Oooo wauw!! Wat een geweldig nieuws voor jullie!! En nu op naar een goed herstel in Nederland!!! Super mooi nieuws!!!😘

  • Mirjam

   Says november 22, 2019 at 16:02

   Wat een super goed nieuws zeg…en nu rustig aan en werken aan je herstel. 💋

 4. Andrea Sturm

  Says november 20, 2019 at 19:57

  Wir sind so froh über diese tolle Nachricht. Du hast den Mut und den Glauben an dich nie verloren und nun wirst du belohnt. Du hast es verdient.
  Alles Liebe und viele Grüße aus 🇩🇪 😀

 5. Monique

  Says november 20, 2019 at 20:05

  Wat geweldig!!💋Heel goed om te lezen.
  Goede reis terug!! Liefs Monique

 6. Etienne

  Says november 20, 2019 at 20:49

  Wat een geweldig zo blij voor jullie …succes met alles ….hou ons op hoogte.
  Toppers. Liefs Etienne

 7. John Wigger

  Says november 20, 2019 at 21:35

  Wat een mooi bericht. Wat ben ik blij voor jullie. Ik wens jullie een goede terugreis.

  • Evelien Klijndijk

   Says november 21, 2019 at 20:53

   Dat is fantastisch nieuws!! Heel blij voor jullie.

 8. Wendy ten Dam

  Says november 20, 2019 at 22:19

  Absoluut sprakeloos… kippenvel. Wát een goed nieuws! Het best haalbare. En nu verder. Met de rest van jullie mooie leven. Je hebt eindelijk een doel, een positief vooruitzicht! Ben zó onvoorstelbaar blij voor jullie. Wauw. Vechters zijn jullie, allebei!! 💪💪👊

 9. Ingeborg en Reinoud

  Says november 20, 2019 at 23:27

  Wat een geweldig nieuws na een intensieve en spannende maand waarin we jullie op de voet hebben gevolgd. Als deze maand Moskou als een verjaardagscadeau gezien mag worden dan mag het wel het meest bijzondere geschenk ooit genoemd worden. Een nieuw begin!

 10. Marieke van der Spoel

  Says november 21, 2019 at 12:48

  Wat een geweldig nieuws voor jullie! Een goede reis toegewenst!

 11. Karin

  Says november 21, 2019 at 13:30

  Wat een ontroerend mooie uitslag na zo’n intensieve periode voor jullie allebei. Wat was het soms zwaar, maar wat een resultaat! We zijn enorm blij voor jullie. Een goede terugreis gewenst en natuurlijk ook heel veel succes met het verdere herstel.

 12. André Kruiper

  Says november 21, 2019 at 20:58

  Wat een indrukwekkend goed nieuws!
  Proficiat met het behaalde resultaat en benieuwd naar je nieuwe toekomst!

Leave your comments