De laatste loodjes (18-11-2019)

De laatste loodjes (18-11-2019)

Voor vandaag staat het Retuximab infuus op de agenda. Dit is het afsluitende infuus met het medicament Retuximab. Dit medicijn herkent specifiek nog achtergebleven B-lymfocyten. Het bind zich vast aan deze achtergebleven B-lymfocyten die daarna door de eigen afweer worden vernietigd. Het infuus werd om 10:00 uur op Sylvia’s Neckline aangesloten en zal er, afhankelijk van e.v.t. optredende bijwerkingen, zo’n 5-10 uur over doen. Dit middel heeft dus ten doel om een e.v.t. achtergebleven B-lymfocyt met MS op te ruimen. Ja, er is hier echt over nagedacht! Het hele behandeltraject zit hier methodisch erg goed in elkaar. Daarom zijn we immers ook hier. Morgen zal de Neckline eindelijk worden verwijderd.

De bloedwaarden hebben inmiddels een boost gehad. Het Hb, de rode bloedlichaampjes schommelen rond de 86 waarover Dr. Fedorenko tevreden is. De bloedplaatjes zijn in korte tijd gestegen van 49 naar 93, hetgeen ook een goede stijging is en ook de witte bloedlichaampjes geven een forse stijging te zien waardoor de infectiekans verder afneemt. Door de Retuximab zal Sylvia’s weerstand wel weer iets terug kunnen lopen maar dat is nodig als laatste “opruimactie” tegen de MULTIPLE SCLEROSE !!

A.s. woensdag zal waarschijnlijk het afrondende gesprek met Dr. Fedorenko zijn. Daarin geeft hij altijd zijn bevindingen en de behaalde resultaten van de behandeling weer. Ook biedt hij altijd veel ruimte om e.v.t. vragen die er zijn te kunnen beantwoorden. Hij geeft dan alle papieren mee voor de artsen (Huisarts en Hematoloog) in Nederland. Dit gesprek zullen we op video door Ann-Karin Andresen (de directeur van de filmploeg uit Noorwegen) op laten nemen. Dr. Fedorenko staat daar volledig voor open. Kennis delen en duidelijk communiceren staat bij hem hoog in het vaandel. Een beter behandeltraject hadden we niet kunnen vinden.

De bloedwaarden geven een goede stijging aan zodat het afsluitende infuus met Retuximab verantwoord kan worden gegeven.

Share:

Leave your comments