10e dag Isolatie (16-11-2019)

10e dag Isolatie (16-11-2019)

De bloedwaarden van Sylvia zijn de afgelopen 24 uur gelukkig gaan stijgen. Met name de ‘leukocyten’ (de witte bloedlichaampjes) moeten nog verder ophogen naar veilige waarde. Naar verwachting zal dat morgen wel doorzetten. Haar nieuwe stamcellen zijn momenteel heel hard aan het werk om de benodigde bloedcellen aan te maken. Het bijzondere daarbij is dat de stamcellen (zijn allemaal gelijk) in het lichaam zelf bepalen welke en hoeveel van de rode-, de witte bloedcellen en de bloedplaatjes zij moeten gaan aanmaken. De behoefte van het lichaam is daarbij dus bepalend voor de stamcellen waarin zij zichzelf veranderen. Hoe bijzonder is dat!

De bloeddruk en temperatuur van Sylvia zijn goed. Vanmorgen heeft ze weer 4 infuuszakken gehad met steroïden en mineralen. Sylvia is erg moe maar wel goed te pas. Ze kan het erg goed met de verpleging en de artsen vinden. Als morgen de isolatieperiode stopt gaat de zogenaamde ‘Maskmode’ in. Dat wil zeggen dat Sylvia zich alleen buiten de kamer mag begeven met mondmasker voor. Ze heeft zich tijdens de isolatieperiode ontzettend gesteund gevoeld door de vele reacties die ze uit Nederland kreeg.

Bloedwaarden van de 10e dag stijgen gelukkig. W.s. morgen uit de isolatie!

Share:

3 Comments

 1. Karin

  Says november 16, 2019 at 13:32

  Met heel veel belangstelling lees ik dagelijks jullie bericht uit Moskou en leef met jullie mee. Wat fijn dat de bloedwaarden weer stijgen. Goed dat jullie ook rekening houden met af en toe een kleine tegenslag. Ook dat is onderdeel van het proces. Martin en ik hopen dat de waarden nu blijven stijgen en dat de isolatieperiode kan stoppen. Houd goede moed en zoals Churchill ooit zei:”never, never give up.”

 2. Renske en Wouter

  Says november 16, 2019 at 14:24

  Zet hem op Sylvia!!
  Fijn om op de hoogte te kunnen blijven door de mooi geschreven blogs.
  Veel liefs en sterkte aan jullie Sylvia en Rob.

  Renske en Wouter

 3. Mirella en Peter

  Says november 16, 2019 at 16:16

  Hallo Sylvia en Rob,
  We hebben de hele periode gevolgd en gelukkig gaan de resultaten de goede kant op.
  De hartelijke groeten uit ons mooie Denekamp. We zien er naar uit jullie weer te mogen begroeten.
  Heel veel sterkte nog de komende tijd.

Leave your comments